Etsitkö karvatonta koiraa, vai onko karvainen lenkkikaveri haussa?

Suomen Karvattomat Rodut – SuKaRo ry: n pentuvälitys toimii nettisivujen
http://www.sukaro.net välityksellä.

Pentuilmoituksessa emän/isän nimi on linkki Suomen Kennelliiton KoiraNet -jalostustietojärjestelmään (SKL:n rekisterissä olevat koirat).
KoiraNetin tiedoista löydät mm. koiran terveys- ja näyttely-/koetulokset.
Ulkomaisten vanhempien tiedot lukevat koiran nimen perässä.

Karvallinen perunkarvatonkoiran pentuYhdistyksen pentuvälitys jakautuu kolmeen osaan:

 • Kotia etsii
  vanhemmat koirat ja yli 6 kk pennut, riippumatta siitä, onko omistaja / kasvattaja yhdistyksen jäsen.
 • Jalostussuositukset täyttävät
  pentueet (alle 6kk), joiden vanhemmat täyttävät kaikilta osin yhdistyksen jalostussuositukset.
 • Muut
  pentueet (alle 6kk), joiden vanhemmat eivät kaikilta osin täytä yhdistyksen jalostussuosituksia. Syy/syyt, miksi pentue ei täytä yhdistyksen jalostussuosituksia, löytyvät pentueen lisätiedot-kohdasta.

Pentuvälityksen säännöt:

 1. Pentuvälitykseen hyväksytään vain astutuksen jälkeen kasvattajan itsensä ilmoittamat pentueet. Pentueen voi ilmoittaa joko tulevien pentueiden tai syntyneiden pentueiden listalle.
 2. Kotia etsii -osioon hyväksytään omistajan koira, joka on omistajantodistuksella varmennettu (ilmoituksen mukana oltava kopio omistajantodistuksesta).
 3. Kasvattajan on oltava yhdistyksen jäsen. Poikkeuksena Kotia etsii -osio.
 4. Ilmoittaja vastaa kaikilta osin tietojen oikeellisuudesta. Yhdistys voi jättää julkaisematta tai poistaa pentuilmoituksen ilman erillistä ilmoitusta, jos pentue ei kaikilta osin ole ilmoitusta vastaava.
 5. Ilmoitus päivitetään yhdistyksen www-sivuille viimeistään viikon kuluessa sen jättämisestä.
 6. Ilmoitus poistuu automaattisesti neljä (4) viikkoa ilmoituksen julkaisusta tai kasvattajan ilmoituksesta.
 7. Ilmoitus poistetaan pentuvälityksestä myös siinä tapauksessa, jos pentue ei näy KoiraNetin rekisteröidyissä pentueissa viimeistään 8 viikkoa sen syntymästä. Tästä säännöstä voidaan poiketa ilmoittajan esittäessä todistettavan syyn pentueen myöhempään rekisteröintiin.
 8. Kaikista lisätietoja -kohtaan merkittävistä tiedoista on kasvattajan lähetettävä dokumentit ennen pentueen julkaisemista pentuvälityksessä jos ne eivät näy KoiraNetissä (joko skannatut tai postitse toimitettavat).
 9. Facebookiin voi laittaa pennun hankintaa koskevia kysymyksiä ja kysellä myös vapaista pennuista, aikuisista kotia etsivistä sekä mahdollisista tulevista pentueista.
 10. Terkkuja PentulaatikostaPentueen mainostaminen SuKaRo:n facebookissa ei ole sallittua ennen kuin pentuilmoitus on julkaistu yhdistyksen pentuvälityksessä!
  Lisäksi facebook-sivulla olevaan ilmoitukseen tulee lisätä linkki www-sivuilla olevaan pentuilmoitukseen. Lisätietoa facebookin pentuilmoituksista.

  Pentuvälitykseen voit ilmoittaa pentueen lähettämällä vanhempien ja pentueen tiedot sähköpostilla osoitteeseen sukaro@sukaro.net
 11. Lisää ilmoitukseen seuraavat tiedot:
  • Rotu ja kokomuunnos
  • Pentueen syntymäaika 
   (tulevasta pentueesta arvioitu syntymäaika, esim. vko 20)
  • Isä*
  • Emä*
  • Vapaana olevat pennut (määrä, sukupuoli, naku/karva)
  • Lisätiedot: mm. tieto siitä, täyttääkö pentue kaikilta osin yhdistyksen määrittämät jalostussuositukset (kts. www.sukaro.netJalostusOhjeita ja sääntöjäJalostusohjeet ja suositukset) Jos ei täytä, mainitse syy/syyt.
  • Kasvattajan yhteystiedot

* Rekisterinimi ja linkki KoiraNetiin. Jos koira on ulkomaisessa rekisterissä, lisää tiedot ilmoitukseen. (Syntymäaika, kokomuunnos, karvanlaatu, lisätiedot)

Suomen Karvattomat Rodut – SuKaRo ry:n pentuvälitys on maksuton.

Tutustu myös: https://www.kennelliitto.fi/kasvatus-ja-terveys/vastuullinen-koirankasvatus


MEILLE TULEE PENTU -VERKKOKURSSI
Kaikille avoin, maksuton Meille tulee pentu -kurssi tarjoaa tietoa koiranpennun kehityksestä, kouluttamisesta ja sosiaalistamisesta, ruokinnasta, terveydestä ja liikunnasta. Uusille koiranomistajille kerrotaan myös koiraetiketistä ja koiriin liittyvästä lainsäädännöstä, koiran kanssa harrastamisesta sekä Kennelliiton jäsenyydestä ja palveluista. Kaikille avoin kurssi on maksuton.

Pääset suorittamaan kurssin kirjautumalla Kennelliiton Digitassu-oppimisalustalle. Digitassusta löytyy myös pennun hankintaa vasta harkitseville suunnattu Tuleeko meille pentu? -kurssi.

Ensimmäinen kirjautuminen Digitassuun vaatii rekisteröitymisen. Rekisteröityneen käyttäjän sähköpostiin lähetetään salasana. Jos sähköpostia ei näy, kannattaa tarkistaa roskapostilaatikko.