Balkanin muotovalioarvoa ei tallenneta koiratietokantaan

Espoo, 6.9.2011 – Kennelliiton hallitus päätti kokouksessaan 25.8.2011, että Balkanin muotovalioarvoa ei tallenneta Suomen Kennelliiton koiratietokantaan. Balkanin muotovalioarvo ei ole Balkanin maiden kennelliittojen yhteisesti sopima valionarvo, eikä sille ole yhteisiä myöntämisperusteita ja sääntöjä.
Kennelliiton koiratietokantaan tallennetaan vain kansalliset käyttö- ja muotovalionarvot ja kansalliset voittajatittelit, kansainväliset valionarvot, Pohjoismaiden voittajatittelit sekä -valionarvot sekä FCI:n arvonäyttelyiden voittajatittelit (Maailman- ja maanosanäyttelyt).
Lisäksi koiratietokantaan tallennetaan Baltian muotovalion arvo, joka on Baltian maiden kennelliittojen yhteisesti vuonna 1997 hyväksymä valionarvo. Baltian muotovaliotittelin voi saada koira, joka on Latvian, Liettuan ja Viron muotovalio. Valionarvo anotaan Viron Kennelliitosta.

Lisätietoja:
Näyttely- ja ulkomuototuomaritoimikunnan esittelijä Paula Rekiranta puh. (09) 8873 0219

Copyright Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry.